PETZL RIG® laskeutumislaite

 

PETZL RIG® laskeutumislaite

Pienikokoinen ja helppokäyttöinen automaattisesti lukkiutuva laskeutumis- ja varmistuslaite. Suunniteltu rope access köysityöskentelyyn. Erityisen soveltuva pelastuskäyttöön ja työskentelyyn vaikeapääsyisissä olosuhteissa. Mahdollistaa helpon laskeutumisen kohteeseen ja sen jälkeen turvallisen työasemoitumisen miellyttävään työskentelyasentoon halutussa kohtaa köyttä.

Kahvan Auto-Lock järjestelmä lukitsee laitteen automaattisesti kun kahvasta päästää irti, joten kahvaa ei tarvitse enää manuaalisesti lukita tai sitoa köyttä. Automaattinen palautustoiminto ehkäisee tarkoituksetonta lukkiutumista. Kun köysi poistetaan laitteesta, se menee automaattisesti kompaktiin kuljetusasentoon, joka vähentää takertumisen riskiä kun laitetta kuljetetaan valjaiden varustelenkissä.

Saatavilla kahdessa erivärissä (keltainen ja musta).

 

Tuotetunnus (SKU): Ei saatavilla/-tietoa Osasto:

Kuvaus

Petzl Rig on pienikokoinen ja helppokäyttöinen automaattisesti lukkiutuva laskeutumis- ja varmistuslaite. Se on suunniteltu erityisesti köysityöskentelyyn ja on erityisen soveltuva myös pelastuskäyttöön ja työskentelyyn vaikeapääsyisissä olosuhteissa. Rig mahdollistaa helpon laskeutumisen kohteeseen ja sen jälkeen turvallisen työasemoitumisen miellyttävään työskentelyasentoon halutussa kohtaa köyttä.

Kahvan Auto-Lock järjestelmä lukitsee laitteen automaattisesti kun kahvasta päästää irti, joten kahvaa ei tarvitse enää manuaalisesti lukita tai sitoa köyttä. Automaattinen palautustoiminto ehkäisee tarkoituksetonta lukkiutumista. Kun köysi poistetaan laitteesta, se menee automaattisesti kompaktiin kuljetusasentoon, joka vähentää takertumisen riskiä kun laitetta kuljetetaan valjaiden varustelenkissä.

Soveltuu käytettäväksi 10 mm – 11,5 mm halkaisijaltaan olevien standardien EN1891 ja EN 892 mukaisten ydinköysien kanssa.

Aukeavassa sivulevyssä olevan turvasalvan ansiosta Rigiä ei tarvitse irrottaa valjaasta köyden asentamisen aikana jolloin pudottamisen mahdollisuus on eliminoitu. Kyljessä selkeät asennusohjeet. Kaksi laskeutumistapaa: Köysi kulkee V-kitkakanavan kautta (minimoi kiertymisen), tai sivulevyn kautta (täsmällisempi kitkakontrolli). Sivulevyssä olevan ruostumattomasta teräksestä valmistetun kulumisenestolevyn ansiosta laite on pitkäikäisempi kulumiselle alttiimmista kohdista joka pidentää myös köysien käyttöikää.

Rig soveltuu käytettäväksi myös osana taljajärjestelmiä ja sitä voidaan käyttää köyttä pitkin nousemiseen Petzl Footape jalkalenkkiä ja Petzl Ascension nousukahvaa apuna käyttäen (ei sis.), joka tässä mallissa on helppoa, sillä nousutoiminto (löysien pois ottaminen) toimii kahvan ollessa automaattilukittuneena.

Pelastuspakkausmahdollisuus: Mikäli Rigiä käytetään osana pelastuspakkausta, voidaan se asentaa valmiiksi köyteen, sivulevy lukita paikoilleen ruuvilla (ei sis.) ja näin varmistaa että tuote on pakkauksessa asennettuna köysi oikein päin. Vähentää virhemahdollisuutta pelastautumistilanteessa.

Täyttää Eurooppalaiset:
CE EN341 luokka 2A: Maksimityökuorma 120 kg
EN12841 typpi C: Maksimityökuorma 150 kg (lisävarusteisen lisäkitkajarrun kanssa käytettynä 200 kg)
EN15151-1 sekä Pohjois-Amerikan NFPA 1983 Technical Use, sekä Euraasian EAC standardien vaatimukset.

Materiaalit:
Kahva: Nylon.
Sivulevyt: Alumiini.
Salpa ja kulumisenestolevy: Ruostumaton teräs.

Testattu yksittäin.
Maksimielinikä rajoittamaton.
Materiaali- ja valmistusvirhetakuu 3 vuotta.

Suosittelemme Rigin valjaaseen liittämiseksi automaattisesti lukkiutuvaa lukkosulkurengasta asemointitangolla varustettuna (ei sis.). Rigin kanssa voidaan käyttää lisäkitkan tuottamiseksi Petzl Freino M42 jarru-lukkosulkurengasta esim. pelastustilanteita varten kun köydessä on kaksi henkilöä (ei sis.).

Paino
0.4 kg
Takuu
36 kk
Valmistusmaa
Ranska

Tuki

See all technical content

Tekniset tiedot

  • Material(s): aluminum, steel, nylon
  • Weight: 400 g
  • Maximum working load: 200 kg (more information in the Instructions for Use and in the technical advice at www.petzl.com)
  • Certification(s): EN 341 type 2 class A, CE EN 12841 type C, CE EN 15151-1, NFPA 1983 Technical Use, EAC – EN 341 type 2 class A when used with PARALLEL 10.5 mm or AXIS 11 mm rope – EN 12841 type C when used with a 10 to 11.5 mm EN 1891 A rope – EN 15151-1 when used with a 9 to 11 mm rope – NFPA 1983 Technical Use when used with a 10 to 11.5 mm rope

References

References D021AA00 D021AA01
Color(s) yellow black
Rope compatibility 10 to 11.5 mm 10 to 11.5 mm
Guarantee 3 years 3 years
Inner Pack Count 1 1

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “PETZL RIG® laskeutumislaite”